Оферти
Календар

Екзотика

 
Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви
Маршрут: София – Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула – Сигирия – Минерия – Матале – Канди – Парадения – Нувара Елия – Коломбо – Мале – Истанбул – София
цена от:
3733 лв.
14 дни / 11 нощувки
транспорт: Самолет
Дати: 
04.09.2021 г.,   10.10.2021 г.
Принтирай
Шри Ланка:
Oфициално наименование – Демократическата социалистическа република Шри Ланка, до 1972 г. известна и като Цейлон, е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент. Шри Ланка има морски граници на север с Индия, а на юг с Малдивите. Единствено в Шри Ланка се среща кралската кокосова палма. Шри Ланка е разделена на 9 провинции, които са подразделени на общо 25 окръга.
Шри Ланка има значителни запаси на железни руди и висококачествен графит (по добив на графит е на 1-во място в света). Най-важното природно богатство на Шри Ланка обаче остават скъпоценните и полускъпоценните камъни (диаманти, циркон, рубин, сапфир, акварин и др.). Около 36% от населението е заето в селското стопанство, основната храна е оризът. През 2001 г. Шри Ланка е произвела почти 3 млн. т ориз, но въпреки това се налага внос на ориз и много други храни. Шри Ланка е истинска „градина на подправките“ – черен пипер, канела, джинджифил, индийско орехче, ванилия, шафран и др.

Малдиви:
Островна държава в Индийския океан, състояща се от група атоли и намираща се на югозапад от Индия и на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Те са най-малката азиатска държава и по население, и по територия.
Най-високата им точка е 2,3 метра над морското равнище, а средната им височина е 1,5 м. Общата им площ е 300 км². Столицата се намира на най-големия атол и се нарича Мале. Малдивите нямат нито една река или голямо езеро и се чувства недостига на питейна вода. Температурата на въздуха целогодишно е между 24°C до 33°C.
Малдивският архипелаг се състои от 26 атола, обединяващи 1190 коралови острова, които се простират на територия от 90 000 квадратни километра, което прави Малдивите една от най-разкъсаните и разпръснати на голяма територия държави в света. Състои се коралови рифове и пясъчни ивици по продължението на 960 км дълга подводна планинска верига, издигаща се от дълбините на Индийския океан. Само 203 острова са обитаеми, най-големият от които - Мале, където се намира и единственият град и единственото пристанище - едноименната столица. Повечето острови са обкръжени от коралови рифове. Всеки атол има средно по 5 до 10 населени острова и 20 до 60 ненаселени. Малдивите са и най-ниската държава в света - най-високата точка на територията ѝ достига едва 2,3 метра. На някои острови обаче има дюни, които достигат 3 метра височина.

ПЪРВИ ДЕН / София-Истанбул
Тръгване от терминал 2 на летище София с полет на Турски Авиолинии с междинно кацане в Истанбул за Коломбо, Шри Ланка.

ВТОРИ ДЕН / Истанбул-Коломбо
Пристигане на международното летище Бандаранайке в Коломбо в 15:00 часа. При пристигане ще бъдете посрещнати от представителите на местния ни партньор и ще бъдете украсени с гирлянди от „цветя на храмовите дървета“. След това ще ви запознаят с местния екскурзовод, който ще ви придружава по време на престоя ви на острова.
Предстои Ви трансфер около 55 минути до хотел в Коломбо.
Вечеря и нощувка в Коломбо.

ТРЕТИ ДЕН / Коломбо-Пинавела-Дамбула
След закуска поемата към Пинавела за посещение на резерват за слонове. Разстоянието до Пинавела е приблизително два часа и половина. Резервата за слонове Пинавела – започва своята дейност през 1975 г. за настаняване на изоставени и ранени слонове. В резервата днес живеят голямо семейство слонове. Броят им се е увеличил до над 40, включително бебета слонове, донесени от различни части, както и бебетата, родени в резултат на програма за отглеждане в плен. Уникално изживяване, което никога не трябва да пропускате (ще имате приблизително 2 часа за посещение).
Продължавате към Дамбула – около 2 часа път.
Посещение на пещерния храм на Дамбула - Дамбула е най-големият и най-добре запазен комплекс от пещерни храмове в Шри Ланка. Скалата се извисява на 160 м над околните равнини. Има над 80 документирани пещери
в околността. Основните атракции са разположени в пет пещери, които съдържат статуи и картини. Тези картини и статуи са свързани с Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда, три статуи на царе на Шри Ланка и четири статуи на богове и богини. Най-последните включват Вишну и Ганеша. Стенописите покриват площ от 2100 квадратни метра. Изображенията по стените на пещерите включват изкушението на демона Мара и Първата проповед на Буда. (Приблизително 1 час за посещение).
Вечеря и нощувка в Дамбула.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Дамбула-Сигирия-Минерия
След закуска следва трансфер до Сигирия (около 30 минути) и посещение на крепостта Сигирия – петвековна скала, на която е построена крепост през 477 г. пр. Хр. от крал Кашиапа. Нарича се „Скалата на лъва“ и се издига на 200 м. над джунглата. Крепостта е била заобиколена от външен ров, имала е приятна градина, огледална стена, която е изрисувана със стенописи в тъмен цвят, както и красиво стълбище. Част е от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Водните градини, фонтаните, летните къщи и пещерите в близост не са за пропускане. (ще имате приблизително 2-3 часа за посещение).
Следва трансфер до Минерия за джип сафари из националния парк. (около 45 минути). В национален парк Минерия и изграден водосбор още през 3 век от крал Махасен. В него се събира водата от масоните и това привлича много диви животни да търсят храна в околностите. Този водосбор е наричан от местните „Сборището“. Това е едно от най-големите сборища на диви азиатски слонове в света. В резервата живеят още, диви биволи, глигани, петнисти мечки, ленивец, самбур, леопарди, крокодили,
9 вида земноводни, 25 вида влечуги, 160 вида птици, 26 сорта риби. 78 разновидности на пеперудите са забелязани в националния парк Минерия. (Приблизително 3 часа за посещение).
Вечеря и нощувка в Дамбула.

ПЕТИ ДЕН / Дамбула-Матале-Канди
След закуска следва трансфер до Матале (около час и половина път). По пътя следва посещение в Градината на подправките в Матале, където ще видите канела, кардамон, пипер и други растения. Тук можете също да купите подправки. На посетителите ще бъде обяснено за всеки един растителен вид в градината и неговата употреба в кухнята. Следва посещение на музей на полезните изкопаеми и фабрика за платове.
Следва отпътуване за Канди ( около един час път). Канди е пример на будисткото влияние в Шри Ланка. Посещение на будитския храм в Канди, известен като „Храма на зъба на Буда“. Той се намира в царския дворцов комплекс на града, в който се помещава реликва от зъба на Буда. От древни времена тя играе важна роля в местната политика, защото се вярва, че който я „притежава“, държи управлението на страната. Смята се за едно от най-ценните притежания на Шри Ланка. (Приблизително 1 час за посещение).
Изисквания към облеклото: Носете дрехи в бял цвят, ако можете, когато посещавате храма. (може да носите идруги цветове). Белият цвят се счита за цвят на чистотата. Прието е дрехата да е дълга поне до коленете и раменете да са покрити.
Вечерта следва посещение на местна културна програма.
Вечеря и нощувка в Канди.

ШЕСТИ ДЕН / Канди-Перадения-Чайна плантация-Нувара Елия
След закуска отпътуване за Кралската Ботаническата градина Перадения (около 30 минути). Кралската Ботаническа градина в Перадения е с размери 147 декара в размер. Изградена е през 1374 г. като градина за удоволствие на кралете на Канди. Има повече от 5000 вида дървета и растения, някои редки ендемити, както и флора от тропическия свят. Spice Garden и Orchid House са популярни сред туристите. Кралската Ботаническа градина Перадения - шестдесет и седем хектара изящни красоти и ботанически съкровища, съдържащи повече от 4000 вида, това е убежище не само за учените но и на всеки любител на природата. (Приблизително 2 часа за посещение).
Следва трансфер до Нувара Елия, като по пътя ще посетите чайна плантация. Чаят е засаден за първи път в Шри Ланка през 1824 г. в Ботаническата градина в Перадения, когато няколко растения били донесени от Китай. Повечето са внесени от Асам през 1839 г. През 1867 г., шотландският плантатор на име Джеймс Тейлър засадил чай на 8 хектара горска земя, в
местността Loolcondura. През 1873 г. индустрията за износ на чай от Шри Ланка започва със скромните 23 фунта изпратени до Лондон. През 1996 г. Шри Ланка е произвела 258 милиона кг. чай и е спечелила над 34,068 милиона чрез износ.
Продължаваме към Нувара Елия. (около 3 часа път). След пристигане в Нувара Елия следва обиколка на града – наречен е „Малката Англия“ на Шри Ланка и е разположен сред красиви планини, долини, водопади и чаени плантации. Градът е повлиян от английски дух, а традициите на местните и архитектурата допринасят за атмосферата на този край. В центъра на града е разположен паркът Виктория – приятно място на пикник или отдих.
Вечеря и нощувка в Нувара Елия.

СЕДМИ ДЕН / Нувара Елия-Коломбо-Мале
След закуска трансфер до Коломбо за разглеждане на забележителности и кратко време за пазар. (около 5 часа път). Шофиране през града, ще ви отведе до натоварените търговски части на града, ще видите облицованите с дървени дъски жилищни сгради, Канелените градини. Ще посетите Форта - бившият британски административен център и военен гарнизон, морската улица - златарската махала в сърцето на Петта, пазара, там се намира и Индуиски храм със сложна каменна резба и холандската църква на Wolvendaal датираща от 1749 г. Ще посетите BMICH, където ще видите репликата на статуята на Буда и площад Независимост.
Пазар – ще посетите изискан бутик за чай Mlesna, магазин за кашу, облекла и всякакви аксесоари в Majestic City. Ще посетите центъра за керамика в Ланка, място, където можете да закупите NORITAKE SET или други керамични предмети, ще посетите също ODEL SHOP в Lipton Place, BAREFOOT, HOUSE OF FASHION и BEVERLY STREET - магазини за пазаруване 24 часа (само за дрехи) в Kollupitya.
Следва трансфер до летището за полет до Мале, Малдиви в 20:20 часа.
Пристигане в Мале, трансфер и настаняване.

ОСМИ ДЕН-ДВАНАЙСТИ ДЕН / Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка.

ТРИНАЙСТИ ДЕН-ЧЕТИРИНАЙСТИ ДЕН / Мале – Истанбул – София
Закуска. Освобождаване на стаята в хотела до 12.00 ч. Свободно време. Трансфер до летището в Мале за обратен полет до София през Истанбул. Пристигане в София на следващия ден.

Примерни хотели по програмата:
 • Me Colombo 3*, Colombo, Sri Lanka
 • Fresco Water Villa 3*, Dambulla, Sri Lanka
 • Oak ray Heritage 3*, Kandy, Sri Lanka
 • Oak ray Tea Bush Hotel 3*, Nuwara Eliya, Sri Lanka
 • Sun Island Resort & SPA 4*, Maldives

ЦЕНАТА Е В ЛЕВА, НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Коломбо;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в Дамбула;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Канди;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Нувара Елия;
 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотел 4* на Малдиви;
 • Всички трансфери и входни такси по програмата;
 • Екскурзовод на английски език;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • Представител на фирмата - партньор в Шри Ланка и Малдиви;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Мале - Истанбул – София с авиокомпания Турски Авиолинии – цената започва от 1560 лева;
 • Летищни такси;
 • Багаж 1 брой - 30 кг на човек;
 • Виза за Шри Ланка - заплаща се с пълното плащане : 66 лв.;
 • Бакшиши – 76 лв. /заплащат се от България/;
 • Допълнителни екскурзии на Малдиви /заявяват се на място в хотела – гмуркане, шнорхелинг, разходка до Мале и др.; /
 • Разходи от личен характер.
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 50 лв.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Забележка: Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Авиокомпания Turkish Airlines
 • СЕПТЕМВРИ
дата летище излита каца летище
04.09.2021 София T2 21:30 22:55 Истанбул
05.09.2021 Истанбул 01:45 15:00 Коломбо
10.09.2021 Коломбо 20:20 21:30 Мале
16.09.2021 Мале 22:40 04:55* Истанбул
17.09.2021 Истанбул 07:50 09:05 София T2
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.
 • ОКТОМВРИ
дата летище излита каца летище
10.10.2021 София T2 21:30 22:55 Истанбул
11.10.2021 Истанбул 01:45 15:00 Коломбо
16.10.2021 Коломбо 20:20 21:30 Мале
21.10.2021 Мале 22:40 04:55* Истанбул
22.10.2021 Истанбул 07:50 09:05 София T2
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50% при подписване на договора
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Шри Ланка и Малдиви е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местни валути: шриланкийска рупия и малдивска рупия
 

  Хотели по програмата: