Оферти
Календар

Нова Година 2021

 
Нова Година в Израел от Варна
Маршрут: Варна-Тел Авив-Варна
цена от:
1675 лв.
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Самолет
Дати: 
30.12.2020 г.
Принтирай
-200 лева ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН ДО 15.10.2020

Нова Година по Светите места
Богата новогодишна екскурзионна програма за Израел - Витлеем - Тел Авив - Йерусалим - река Йордан - Мъртво море
Израел...страна с много забележителности!

Йерусалим е най-значимият религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света - Ал Акса.
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки...
Витлеем - градът на Исус...
Най-древният град на планетата Йерихон...
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ...

Първи ден 30.12.2020 г. - Тел Авив - Яфа - Лод - Витлеем
Отпътуване от летище Варна с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air.
Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Ще започнете с обиколка на главните улици на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължавате към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Продължавате към Лод за да посетите църквата Свети Георги. Отпътуване към Витлеем.
Настаняване в хотела, вечеря. Нощувка.

Втори ден 31.12.2020 г. - Витлеем
След закуска, разходка из Витлеем, родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и
Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Ще посетите "Църквата на пастирите", яслата, в която е бил поставен Младенеца, мястото с Витлеемската звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус.
Връщане в хотела.
Посрещане на Новата Година в ресторанта на хотела, Новогодишна вечеря на шведска маса с лека, приятна музика и празнични изненади. Нощувка.

Трети ден 01.01.2021 г. - Стария град на Йерусалим
Закуска.Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължавате на югозапад от Стария град къмхълма Сион – очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е
незабравимо преживяване. Тук се намират католическото немско абатство, църквата
Успение на Пресвета Богородица – построена преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe, преминавате през Гетсиманската градина - мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето Му. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминете през 14-те спирки по Пътят на страданието - Via Dolarosa - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал Исус Христос с кръста , вървейки към мястото на разпятието Голгота .... и стигате до храмовия комплекс Възкресение Господне, а имнно Божи гроб – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Гроба Господен са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Отпътуване към Витлеем. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 02.01.2021 г. - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - Тиберия
Закуска. Отпътуване през Юдейската пустиня към Йерихон (Градът на палмите), най-стария град в света ,за да видите мястото, където според библейските писания, Исус Христос е прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърля изкушенията на Дявола. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължавате към Мъртво море - най-ниската точка на земята, за да имате едно незабравимо преживяване... да поплувате, да почетете вестник, легнали по гръб без да потънете, да се намажете с лечебна кал. Продължавате към Тиберия през Йорданската долина. Тиберия е известен още като градът на силните. Самият град е посветен на император Тиберий, откъдето идва и името му. Тиберия притежава 51,5 км плажна ивица от Галилейско море, което всъщност представлява езеро. То е основният източник на питейна вода за цялата страна. Тиберия е популярна дестинация от около 2000 години. Причината за това са 17-те горещи минерални извора, намиращи се в града. Тиберия е била важна част от еврейската история. В старата част на града може да видите руините
на древна Тиберия – основния булевард и част от базилика. Точно до Тиберия се намира древният град Хамат, който може да се похвали с най – горещия минерален извор (140 градуса). В този град е синагогата Северус, построена през 341 год., като мозайката на пода е с изключителна изработка.
Настаняване в хотела за вечеря и нощувка.

Пети ден 03.01.2021 г. - Галилейско море – Назарет – Капернаум – Табха - Нетаня
След закуска потегляте през Галилейската низина към Назарет, градът където Исус е прекарал детството си. Посещение на базиликата Благовещение и църквата "Свети Йосиф". Ще посетите района на Галилейското море, като започнете от планината на Благодатта, мястото на Проповедта на планината. Продължавате до Капернаум да разгедаме руините на древната синагога, където Исус е преподавал, а от там продължаваме към Табха за да посетите църквата Умножението на хлябовете и рибите с красивия мозаичен под. Отпътуване за Нетания най-големият израелски морски курорт на средиземноморското крайбрежие. Градът е известен и като център за преработка на диаманти, има музей, посветен на скъпоценния камък. Нетания има още няколко музея, свързани преди всичко с местната история, градска галерия и културен център.
Настаняване в хотела. Вечеря.Нощувка.

Шести ден 04.01.2021 г. - Тел Авив - Варна
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Ben Gurion в Тел Авив за
директен полет за Варна. Пристигане на летище Варна.

Цените са в лева на човек и включват:
 • Самолетен билет Варна - Тел Авив - Варна с полет на авиокомпания Wizz Air с включен ръчен багаж с размери до 40x30x20 см и до 10 кг;
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* във Витлеем, Тиберия и Натаня;
 • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • Екскурзовод на български език или руски език.

Цените не включват:
 • Бакшиши 27 лв. заплащат се предварително в България;
 • Лични разходи;
 • 1 регистриран багаж до 20 кг - 120 лева в посока
 • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 50 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: 1 ръчен багаж на борда с размери до 40х30х20 см, до 10 кг; 1 багаж с колелца в салона с размери до 55х40х23 см, до 10 кг и гише за чекиране и качване на борда с предимство
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 10 лв.

Получавате свидетелство за поклонничество.

Примерно полетно разписание:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
W6 4427 Варна – Тел Авив 12:50 15:10
W6 4428 Тел Авив – Варна 16:00 18:35
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване no show - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Самолетната екскурзия се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 61 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места в самолета едно до друго.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: шекел
Дата
 

  Хотели по програмата:
1675 лв.
Витлеем, Израел