Оферти
Календар

Бенелюкс - кралско величие и романтика

 
Бенелюкс - кралско величие и романтика
цена от:
1055 лв.
10 дни / 9 нощувки
транспорт: Автобус хранене: BB
Дати: 
13.07.2013 - 22.07.2013 г.,   10.08.2013 - 19.08.2013 г.
Принтирай

СОФИЯ –  ЛЮБЛЯНА - РЕГЕНСБУРГ - ЛЮКСЕМБУРГ - БРЮКСЕЛ – ГЕНТ - БРЮЖ - АНТВЕРПЕН -  РОТЕРДАМ – ДЕЛФТ - ХАГА - АМСТЕРДАМ - ПРАГА – БРАТИСЛАВА - СОФИЯ

програма без нощни преходи

1 ден – София – Любляна

Отпътуване от София в 07.00 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в околностите на Любляна /по възможност, ако времето на пристигане позволява, вечерна разходка в центъра на словенската столица/. Нощувка.

2 ден – Регенсбург

Закуска. Отпътуване за Бавария. Пристигане в Регенсбург, разположен на р.Дунав, известен като град на църквите. Впечатление правят Катедралата Св.Петър, изградена от рядък зелен варовик, Старото Кметство, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил - Златната кула и Кулата Баумбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – Люксембург

Закуска. Отпътуване за Люксембург. Туристическа програма в столицата (UNESCO) на Великото херцогство  - Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Дворецът на Великия Херцог, площада на Армията. При възможност и по желание и посещение на казематите - мрежа от подземни проходи, които се намират на скалата дю Бок, бивш замък на графовете на Люксембург. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – Брюксел

Закуска. Отпътуване за Белгия. Пристигане в Брюксел. Разглеждане на града: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралският дворец. По желание посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Гент – Брюж

Закуска. Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент - един от най – изтънчените средновековни градове, главен център на Източна Фламандия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”. Продължаване за романтичния Брюж (UNESCO) - главен административен център на Западна Фламандия, очарователен средновековен град, който се простира по дължината на безброй канали. Посещение на красивите площади Маркт и Бур и накрая обиколка на каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най – пленителните и известни кътчета на града. Вечерта връщане в Брюксел. Нощувка.

6 ден – Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага

Закуска. Отпътуване за Холандия през Антверпен с кратък престой за посещение на Катедралата, известна с творбите на Рубенс. Пристигане в Ротердам. Туристическа програма - кулата, мостът Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт с разходка из старата част и Хага с посещение на миниатюрния град - приказка Мадуродам, в който всеки посетител се чувства Гъливер, Международния съд. Настаняване в хотел в Амстердам. Нощувка.

7 ден – Амстердам

Закуска. Отпътуване за Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали. Туристическа програма: Кралският дворец (отвън), площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче и посещение на Музея на Ван Гог, Музея на Рембранд и Райксмузеум. Нощувка.

8 ден – Амстердам - Прага

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Прага. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден – Прага – Братислава

Закуска. Начало на туристическа програма: Старе место със Староместки намести – сърцето на стария град, сградата на Кметството с внушителната кула и астрономическия часовник Орлой, привличащ с появата на апостолите на всеки час, улица Селетна, Карлов мост  – един от символите на Прага, свързващ историческите квартали Старе место и Мала страна с Малострански намести,  Старият Кралски Дворец, Катедралата Свети Вит с кулата и параклиса, посветен на Свети Вацлав – светеца - патрон на Прага, Златната уличка - “Магическия град”. Свободно време. По желание разходка с корабче по река Вълтава, както и посещение на чешка бирария. В късния следобяд отпътуване за Братислава. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден – Братислава - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София рано сутринта.

Пакетната цена включва:

 • транспорт с автобус 3***,
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в околностите на Любляна, 1 – в Регенсбург/околности, 1 – в Люксембург, 2 – в Брюксел, 2 - в Амстердам/околности, 1 - в Прага, 1 – в Братислава,
 • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута,
 • водач от агенцията.

Пакетната цена не включва: 

 • входните такси за посещаваните туристически обекти и на разходките с корабчета в Амстердам, Брюж и Прага.

Доплащане за:

 • медицинска застраховка – 10 лв., над 65 г. - 15 лв., над 70 г. – 20 лв.
 • единична стая: общо за целия престой – 295 лв.

Намаление за:

 • дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 140 лв.
 • дете до 18 год. с един възрастен в тройна стая – 80 лв.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:

 • лична карта или задграничен паспорт;
 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:

 • депозит – 30 % от пакетната цена,
 • доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

ТА е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160123000000007/ 03.07.2012 г.  


Дата Възрастен в двойна стая
13.07.2013 - 22.07.2013 г. 1055 лв.
10.08.2013 - 19.08.2013 г. 1055 лв.