Оферти
Календар

Екскурзии в Китай

 
Есенна екскурзия до Китай - от древното към модерното
Маршрут: Шанхай, Лоян, Сиян, Пекин
цена от:
2122 €
10 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
Дати: 
29.10.2024 г.
Принтирай
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ   „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“   София – Истанбул - Пекин -  Лоян - Сиян - Шанхай - Истанбул - София   29.10 – 07.11.2024г.   10 дни / 7 нощувки   2122 евро/ 4150 лева

1 ден СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Среща на летище София за полет с АК „ Turkish Airlines”до Пекин през Истанбул в 21:35ч.

2 ден/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 02.05 и пристигане в Пекин около 16.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Metropark Lido hotel 4* или подобен. Нощувка.

3 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на Грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» ( включен в пакетната цена ) - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

4 ден / ПЕКИН - ЛОЯН/ Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Luoyang Peony hotel или подобен.

5 ден / ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства с посещение на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“ ,като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви монасите са с твърде слабо тяло и затова измисля редица двигателни упражнения, да ги укрепи физически. Тези упражнения, съчетани със заимствуваните от древните китайски трактати, дават началото на шаолинския стил борба.

Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Xian Ramada Hotel или подобен.

6 ден / СИЯН / Закуска и вечеря             

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант.  Нощувка.

7 ден / СИЯН - ШАНХАЙ  / Закуска и вечеря

Закуска.

Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Shanghai Ramada  или подобен.

8 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Посещение на Телевизионна кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата открита през 1994г е символ на Шанхай и е висока 468 метра.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България.

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

9 ден / ШАНХАЙ – ДЖУДЖИЯОУДЖИЯО – ИСТАНБУЛ / Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет с АК“Turkish Airlines” за София през Истанбул в 23:05ч.

10 ден / ШАНХАЙ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 06:15ч. и полет за София в 08:45ч. Пристигане в София в 09:00ч.

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

2122 Евро /

4150 Лева

2465 Евро / 4821 Лева

2000 Евро / 3912 Лева
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет с АК“ Turkish Airlines” София - Истанбул - Пекин; Шанхай – Истанбул – София с включени летищни такси ;
  *7 нощувки със закуски в хотели 4* - 2 нощ. в Пекин (Metropark Lido hotel 4*или подобен), 1нощ. в Лоян (Hotel Holiday Inn Express Luoyang или подобен), 2 нощ. в Сиян (Novotel Xian или подобен),2 нощ. в Шанхай (Park Inn by Radisson Shanghai 4*или подобен),;
  *Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
  *Трансфер Пекин - Лоян с влак стрела;
  *Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела;
  *Трансфер Сиян - Шанхай с влак стрела;
  *Включено посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» в Пекин;
  *Включен билет за наблюдателната площадка на Телевизионната кула в Шанхай;
  *Климатизиран транспорт;
  *Входни такси за музеите и обектите по програмата;
  *Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
  *Всички трансфери, упоменати в програмата;
  *Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
  *Водач който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 50 евро / 98 лв, заплащат се предварително в България.
  *Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.
  *Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
  *Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 140 лева.
  *По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Полетно разписание:

TK1030 29 Октомври  София 2135 Истанбул 0005*

TK  88 30 Октомври   Истанбул 0205 Пекин 1610

TK  27 06 Ноември  Шанхай 2305 Истанбул 0615*

TK1027 07 Ноември   Истанбул 0845 София 0900

Условия и Забележки:

 • Офертата важи при минимум 16 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Снимка паспортен формат във високо качество;
 • Попълнена апликация с лични данни и професия;
 • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната –140 лева.

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД