Оферти
Календар

Австрия - Лято в сърцето на величествените тиролски Алпи

 
Австрия - Лято в сърцето на величествените тиролски Алпи
Маршрут: София - Сирмионе - Бардолино - Зефелд - Инсбрук - Ватенс - Болцано - Мерано - Вадуц - Хур - Кортина д’Ампецо - София
цена от:
895 лв.
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Автобус
Дати: 
10.07.2019 г.,   18.07.2019 г.
Принтирай
1 ден София - Словения
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”. Пристигане вечерта в хотела в Словения. Нощувка.

2 ден Сирмионе - Бардолино - Зеефелд
Закуска. Отпътуване за Италия и за емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Първа спирка в селището Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Следваща спирка в Бардолино, известно с производството на червено вино. Продължаване за областта Тирол, където се издигат величествено едни от най – красивите дялове на Алпийската планинска система. Настаняване в хотел в известния курорт Зеефелд. Вечеря. Нощувка.

3 ден Зеефелд - Инсбрук – Ватенс - Зеефелд
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до столицата на областта Тирол и музея на Сваровски. Отпътуване за Инсбрук. Пристигане и начало на пешеходна разходка - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл (“Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Посещение на кристалните светове на Сваровски – ултра модерният музей, посветен на тази търговска марка, наложила се в последните години. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден Зеефелд - Гармиш Партенкирхен - Цугшпитце - Зеефелд
Закуска. Екскурзия до Гармиш Партенкирхен и Цугшпитце. През този ден имате възможност да се изкачите на най – високия връх на Баварските алпи Цугшпитце, от който се откриват спиращи дъха гледки. Районът е известен със своите 38 писти, като една от тях е популярното трасе Кандахар – смятано за едно от най – големите изпитания. Екскурзията предвижда посещение на световно известния курорт Гармиш Партенкирхен, от където ще започне удобно пътуване с влак, до красивото езеро Айбзее. Оттам следва вълнуващо изкачване с лифт до върха, откъдето ще се разкрият незабравими панорами към подножието на върха. След като групата се съвземе от зашеметяващите гледки, предстои спускане с лифт над глетчера Цугшпитце до височина 2600 м и оттам посредством нова железница, групата ще стигне до изходната позиция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Зеефелд - Болцано – Мерано - Зеефелд
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Болцано и Мерано. През този ден ви предлагаме да опознаете Южен Тирол. Това е район, който независимо, че след края на Първата световна война е включен в границите на Италия, в него може да се усети една атмосфера, която е смесица между Централна Европа и Средиземноморието. Първа спирка в Болцано, очарователно място, в което обичайният контраст между старото и новото не се усеща. Типичните и традиционни фасади на сградите с гипсови украси, пастелни цветове и аркади се редуват в различни декорации и височини. Аркадите на старото Кметство са особено красиви със своите заострени арки и стенописи. Площадът на града, който е известен като „салонът” е посветен на Волтер. Продължаване за Мерано. С уникалното си месторазположение, богатата растителност и мекия климат, това място привлича членове на европейските кралски семейства още от древността до наши дни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Зеефелд - Вадуц - Хур - Зеефелд
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Вадуц и Хур. Пристигане във Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче. Продължаване за Хур - един от най – старите градове в Швейцария, разположен на р. Рейн. Масивните каменни сгради, мекият климат, градините и лозята около града му придават характерната за Алпите специфична красота. Разходка из историческия център на града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Доломитите - Кортина д’Ампецо - Загреб
Закуска. Отпътуване за Кортина д’Ампецо - най-известният италиански курорт в сърцето на зашеметяващите Доломити, обгръщащи Кортина с „амфитеатър” от скалисти зъбери, някои от тях над 3000 м, разположен в подножието на доломита Монте Кристало „Планински кристал“. Спирка за разходка. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София веечрта около 22.00 ч.
ЦЕНА:
Дата Цена на човек в двойна стая
10.07.2019 895.лв.
18.07.2019 895 лв.

Цената включва:
 • транспорт с автобус,
 • 7 нощувки със закуски и 5 вечери, от които 1 – в Словения в хотел 3***, 5 - в Зеефелд в хотел 4****, 1 - в Загреб в хотел 3***,
 • туристическа програма - посещение на Кортина д’Ампецо, Бардолино, Пунта Сан Виджилио, Сирмионе,
 • водач от агенцията.

Цената не включва:
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗАД „Булстрад“ - 10 лв., над 65 г. - 15 лв., над 70 г. - 20 лв.;
 • доплащане за единична стая - 235 лв.;
 • при недостигнат мин.брой от 35 туристи и при записани не по - малко от 30 тур. - 45 лв.

Допълнителни мероприятия:
 • екскурзия до Инсбрук и Ватенс с включен транспорт и водач - 25 EUR
 • екскурзия до Болцано и Мерано с включен транспорт и водач - 39 EUR
 • екскурзия до Вадуц и Хур с включен транспорт и водач - 45 EUR

Забележка:
 • Допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач.
 • Входните такси, туристически влакчета, железници и лифт се заплащат на място.

Информация за музейни такси:
 • Инсбрук: кулата Шадтурм - 3,00 EUR, деца - 1.50 EUR, Голденес Дахл - безпл.; вход за музея – 4.00 EUR, ученици, възр. над 60 г. и групи от мин. 10 тур. - 2.00 EUR,
 • Ватенс: вход за музея на Сваровски - 19 ЕUR, деца до 14 г. - 7.50 EUR и групи от мин. 10 тур. - 17.00 EUR,
 • Цугшпитце: комбиниран билет за железница и лифт - 53 EUR , за деца до 16 г. - 31 EUR, за групи мин. от 15 тур. - 44 EUR,
 • Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF - при група от 20 туриста, индивидуален билет 10.50 CHF, деца до 16 г. - 5 CHF.

Допълнителна информация:
 • Минимален брой туристи: 35
 • Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт;
 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:
 • депозит - 30 % от пакетната цена,
 • доплащане - до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Дата Възрастен в двойна стая
10.07.2019 г. 895 лв.
18.07.2019 г. 895 лв.