Оферти
Календар

Екскурзии във Виетнам

 
ВИЕТНАМ – КАМБОДЖА - ТАЙЛАНД! Съкровищата на Индокитай!
Маршрут: София – Истанбул – Хо Ши Мин/Сайгон – Ку Ши – Меконг – Май То – Да Нанг – Хой Ан – Ба-На – Златният мост - Хюе – Ханой – Халонг – Ханой - Сим Рип – Анкор – Банкок – Истанбул – София
цена от:
6590 лв.
17 дни / 14 нощувки
транспорт: Самолет
Дати: 
15.03.2024 г.,   15.11.2024 г.
Принтирай
1-ви ден, София – Истанбул - Хо Ши Мин
Излитане в 21.35 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRILINES за Истанбул. Кацане в 00.05 ч. Излитане в 03.05 ч. за за Хо Ши Мин.

2-ри ден, Хо Ши Мин /Сайгон
Кацане в 17.00 ч. в Хо Ши Мин /Сайгон до 1975 г/. Образователен, културен, търговски и туристически център, градът е известен като „Перлата на далечния изток“. Трансфер и настаняване в хотел Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (https://grandsaigoncentre.muongthanh.com/) или подобен. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден, Хо Ши Мин /Сайгон - тунелите в Ку Ши
Закуска. Посещение на тунелите в Ку Ши, превърнати от местните жители в своеобразен подземен град, чиито лабиринти са с дължина от над 200 км. Обиколката включва посещение на бомбоубежищата, спалните и заседателните зали, намиращи се в комплекса. Следобед следва обиколка на Сайгон, която включва централния, колониален район на града с Катедралата Нотр Дам – спомен от френската колонизация на страната, Общината, сградата на старата Поща, бившия Президентски дворец и Музея на военните останки. Към края на деня ще имате време и да се разходите сред един от най - известните пазари на града – Бин Тан. По желание вечеря с круиз по водите на р. Сайгон. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден, Хо Ши Мин /Сайгон - делтата на Меконг
Закуска. Екскурзия до делтата на р. Меконг и град Май То, откъдето започва плаване покрай бреговете на полуостров Тан Ланг. Посещение на остров, където може да се запознаете с бита на местните жители и да опитате различни вкусни плодове, както и да се насладите на глътка чай с мед под звуците на фолклорна музика. Ще се повозите на конски впряг и отново на лодка по каналите на острова и ще посетите пчеларници и фабрика за производство на кокосови сладки. По желание обяд в ресторант – градина с рибни специалитети. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден, Хо Ши Мин /Сайгон - Да Нанг
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Да Нанг /~1.30 мин./. Кацане, трансфер и настаняване в хотел Sandy beach hotel 4* (https://www.sandybeachdanang.com/) или подобен. Свободно време, през което може да се отдадете на релаксиращ отдих върху пясъчния бряг и да се насладите на кристалните води на Южнокитайско море. Да Нанг неуловимо смесва културните традиции с природните красоти и белите пясъчни плажове. Никой друг град не улавя шума на Виетнам по-добре от Да Нанг. Заедно с жилищните сгради, тематичните паркове и чисто новите курорти, той се е превърнал в блестящ модерен туристически магнит. Въпреки това, старият чар на града се е запазил, както и спокойните, приятелски настроени местни жители и невероятната улична храна. Нощувка.

6-ти ден, Да Нанг - Хой Ан
Закуска. Отпътуване за Хой Ан (UNESCO). Първото групата ще се наслади на едно невероятно пътешествие с „кокосова“ лодка до Палмовата гора Бай Мау, което ще остави незабравим спомен и след това ще се продължи по маршрута в посока крайната точка - Хой Ан. В периода XV – XIX в., градът се налага като процъфтяващ търговски център в Централен Виетнам, който се превръща в притегателна точка за търговци от цяла Азия. Днес вписаният в листата на ЮНЕСКО стар град съхранява паметници, белязани от традициите на различни традиции. Следва обиколка на Хой Ан, включваща покрития Японски мост, който е известен с хармоничното съчетание елементи от японски, китайски и виетнамски строителни традиции. Ще бъдат посетени и Китайската заседателна зала Фудзиен, Къщата Фунг Хунг, храма Куан Конг и занаятчийска работилница, където ще имате шанса да изпитате всички типични традиционни занаяти на Хой Ан като дърворезба, тъкане на рогозки, правене на фенери, отглеждане на копринени буби, предене и тъкане. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.

7-ми ден, Да Нанг - Ба-На - Златният мост
Закуска. Екскурзия до хълмовете Ба-На, които са част от Анамската планинска верига. За да стигнем до върха на височина от 1500 м ще се качим на една от най-модерните въжени линии в Югоизточна Азия, откъдето се разкрива прекрасна гледка към цялата околия и град Да Нанг. Програмата предвижда и време за снимки от най-новата туристическа атракция на Виетнам, открита през лятото на 2018 г. – Златният мост. Мостът е направен под формата на златна нишка, която се държи от две гигантски каменни палми, израстващи направо от земята. След спиращата дъха панорама групата ще се разходи до пагодата Лин Унг с внушителната фигура на Буда с височина от 27.5 м. В късния следобед връщане в хотела в Да Нанг. Нощувка.

8-ми ден, Да Нанг - Имперският град Хюе
Закуска. Свободна сутрин и време за плаж до обяд. Освобождаване на хотела и отпътуване за Хюе - старата имперска столица на Виетнам. Пътят преминава по живописната крайбрежна магистрала №1, свързваща северен и южен Виетнам, следвайки красивото крайбрежие на страната. Несъмнено най-впечатляващата част от пътя е проходът Хай Ван, или в превод от виетнамски „Проходът на Облаците и Морето“. Проходът е дълъг 20 км, а на места височината на пътя достига до 500 м надморска височина, откъдето се разкриват незабравими гледки към безкрайната морска шир. Пристигане в Кралския град Хюе - сърцето на централен Виетнам, политическа столица на страната от 1802 г. до 1945 г. през времето на управление на 13-те императори от династията Нгуен, признат за обект на Световното и културно наследство на Юнеско. Настаняване в хотел Huong Giang 4* (https://www.huonggianghotel.com.vn/) или подобен. По желание „Кралска вечеря“ с шоу. Нощувка.

9-ти ден, Да Нанг – Ханой
Закуска. Обиколката на Хюе включва Забранения град – седалище на владетелите от династията Нгуйен, Двореца на върховната Хармония, в който се пазят троновете на 13 владетели на Виетнам, Имперския театър и Храма Тиен Му – построен по заповед на император Мин Манг, посветен на неговите предшественици. Разходка с лодка по водите на Парфюмената река до пагодата Тиен Му, чиято осмоъгълна кула е една от най-забележителните сгради в страната. Трансфер до летището и полет за Ханой /~1.15 мин./. Посрещане, трансфер и настаняване в Sunway Hotel Hanoi 4**** (https://www.sunwayhotels.com/sunway-hanoi/) или подобен. Вечеря в ресторанта в хотела. Нощувка.

10-ти ден, Ханой
Закуска. Следва обиколка на Ханой, като групата ще посети района на Президентския дворец, където се намират Мавзолеят на Хо Ши Мин, Националният площад Ба Дин, Къщата на кокили. Посещението продължава с пагодата Тран Куок и храма Куан Тан, разположени на островче на Западното езеро, след това Храмът на литературата, основан като конфуциански храм и по-късно тук е открит първият Университет във Виетнам. Свидетелства за това са плочите на гърба на каменни костенурки, които всъщност са стелите на успешно завършилите. Накрая следва посещение на Виетнамския етноложки Музей, съдържащ богата колекция от над 10 000 експоната. Разходка в старата част на града, където групата ще се вози на велорикши, както и ще си направи снимки на езерото Хоан Кием. Денят завършва с уникално шоу – театрално куклено представление във вода. Нощувка.

11-ти ден, Ханой - Халонг
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг /UNESCO/. Отпътуване в посока залива Халонг. „Заливът на спускащия се дракон“ е поредното доказателство за величието на природата. От нефритено зелената вода на залива се издигат над 1900 острова с различни големина и форма. Благодарение на островите, дори най – силните ветрове отслабват в района на залива и не оставят и следа върху гладката като стената на шлифован изумруд, смарагдово зелена водна повърхност. Красотата и великолепието на Халонг ще пленят завинаги всеки, който е имал щастието да зърне това природно чудо. Качване на луксозен кораб на Syrena Cruise (https://www.syrenacruises.com/) и начало на круиз по водите на залива. Програмата предвижда обяд, докато плавате покрай рибарско селище и многобройните острови в залива. С ветроходна лодка туристите се придвижват до пещерата Сънг Сот, известна като Удивиделната Пещера/ – една от най-красивите в залива Халонг, както и до остров Титов, където ще има време за плаж и да се изкачите до най-горната част на Скалата за невероятна гледка към залива. Връщане на кораба. Започват уроци по готварско изкуство. Вечеря. Нощувка в каюта.

12-ти ден, Халонг – Ханой – Сим Рип
Желаещите могат да се събудят с изгрева и да се включат в ранна тай чи практика или да направят снимки на изгряващото над водите на залива слънце. Закуска и с традиционна бамбукова лодка се отива до пещерата Луон за посещение отвътре. Връщане на кораба и брънч, докато се отправяте към пристанището. Следва трансфер с автобус до Ханой и до летището за полет до Сим Рип. Градът, създаден в периода IX – XIV в. от Кхмерската династия, е люлка на камбоджанската цивилизация и един от най – значимите археологически комплекси в Югоизточна Азия. На площ от над 600 кв.км могат да бъдат видяни 12 броя храмови комплекса и над 100 величиствени архитектурни паметници от времето на кхмерската династия. Настаняване в хотел Tara Angkor 4* (www.taraangkorhotel.com) или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

13-ти ден, Ангкор
Закуска. Отпътуване за храмовия комплекс Ангкор. Първата спирка е на величествения Ангкор Том или Великият град. Посещение на великолепния храм Байон, внушителната Южна порта, храма Фимеан и Бафон. Следобед обиколката ще продължи с посещение на едно от седемте архитектурни чудеса на света – великия Ангкор Ват, архелогическо и артистично място, впечетляващо със своите размери и специално разположение спрямо слънцето и луната. Това пресътворение на индуския космос е построено от кхмерския крал Суриаварман II като негов мавзолей през първата половина на XII в. В късния следобед ще се посети и храма Пном Бакхенг, който е първият храм в Ангкор, построен от краля Яковарман през първата половина на IX в., разположен на лек склон на хълм, от чийто връх хиляди туристи се събират, за да се насладят на прекрасния залез, далечния Ангкор Ват в джунглата и езерото Тонле Сап. Връщане в хотела. По желание вечеря с Апсара традиционно шоу. Нощувка.

14-ти ден, Ангкор - Банкок
Закуска. Свободно време до обяд за почивка или да се отбиете в Стария пазар, където ще се запознаете с местния бит и продукти, които ражда камбоджанската земя. Трансфер за летището за полет до Банкок. Кацане на летище Суварнабуми в Банкок – „Земята на усмивките”. Посрещане на летището и настаняване в хотел The Theatre Residence 4* (www.theatreresidence.com) хотел Berkeley Pratunam 4**** (https://www.berkeleypratunam.com/) или подобен. Свободно време и първи впечатления от града. Банкок – Тайландската столица често бива описвана като пъстроцветна, екзотична, пренаселена, динамична, величествена…. И всичко казано за този град е вярно. Опитайте от магията на Ориента, потопени в 8- милионния град на красотата, историята, културата, религията и… изненадите. Нощувка.

15-ти ден, Банкок
Закуска. Начало на целодневна туристическа обиколка в Банкок. В града се намират три от най - важните храмове в Тайланд. Първа спирка на посещение на Големия дворец и Храма на Изумрудения Буда, където може да се види статуя на Буда, изваяна от монолитен смарагдов блок. Следва и Храмът на легналия Буда – най-големият храм в Банкок, който е приютил гигантска статуя на легнал Буда (дължина 45 м). Обиколката продължава с посещение на китайския квартал и най – стария храм в Банкок – Ват По. Районът около храма е известен като място, на което може да се насладите на най - добрия тайландски масаж. Тук се намира и училище за традиционна медицина, считано за най - стария университет в Тайланд. Свободно време за разходка и обяд. Следобед разходка с лодка по водите на р. Чао Прая и посещение на храма Ват Арун, известен със своята 79 - метрова пагода. Връщане в хотела. Нощувка.

16-ти ден, Банкок – Истанбул - София
Закуска. Трансфер до летището. ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - ТАЙЛАНД – Довиждане! Полет за Истанбул в 22.55 ч.

17-ти ден, 01.12.2024, Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05.50 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане в София в 09.00 ч.
Дата

ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 08,99 г. с 2-ма възрастни в стая, без ползване на доп. легло Дете до 08,99 г. с 2-ма възрастни в стая на доп. легло
15.03.2024 лв. 6590 лв. 7580 лв. 53885 лв. 6355 лв.
15.11.2024 лв. 6590 лв. 7580 лв. 53885 лв. 6355 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет международен полет София – Истанбул – Хо Ши Мин – Банкок - Истанбул - София на авиокомпания Turkish Airlines
 • включени летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен до 7 кг
 • 13 нощувки в хотели 4****, от които:
  • 3 – в Хо Ши Мин
  • 3 – в Да Нанг
  • 1 – в Хюе
  • 2 – в Ханой
  • 2 – в Сим Рип
  • 2 – в Банкок
  • 1 – в делукс каюта на кораб из залива Халонг
 • 14 закуски
 • 2 обяда
 • 4 вечери
 • самолетен билет Хо Ши Мин – Да Нанг с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг+1 ръчен до 7 кг
 • самолетен билет Хюе – Ханой с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг+1 ръчен до 7 кг
 • самолетен билет Ханой – Сим Рип с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг+1 ръчен до 7 кг
 • самолетен билет Сим Рип – Банкок с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг+1 ръчен до 7 кг
 • всички трансфери от/до летището
 • транспорт с климатизиран автобус
 • беседа на местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български език от водача на групата
 • туристическа програма в Хо Ши Мин, Хюе, Ханой, Банкок
 • полудневна екскурзия до Хой Ан, включваща покрития Японски мост
 • еднодневна екскурзия до хълмовете Ба-На и Златния мост + пътуване с въжена линия
 • екскурзия с лодка до делтата на р. Меконг
 • разходка с лодка по водите на Парфюмената река
 • разходка с лодка по р. Чао Прая
 • круиз с кораб из залива Халонг
 • разходка с велорикши в Ханой
 • водно шоу – куклено представление в Ханой
 • всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
 • водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи до 70 г.
 • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.90 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 30.00 лв.,
 • виза за Виетнам – 55 USD (заплаща се с основния пакет по фиксинга на БНБ)
 • виза за Камбоджа – 30 USD (полага се и се заплаща на място)
 • виза за Тайланд – 75 EUR (заплаща се с основния пакет по фиксинга на БНБ)
 • бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 50 EUR /заплащат се с основния пакет/
 • такса обработка и подаване на документи за виза – 50 лв. /заплаща се с основния пакет/
 • повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • вечеря с круиз по р. Сайгон – 59 лв. при мин. 6 туристи
 • обяд в ресторант – градина с рибни специалитети, делтата на р. Меконг – 37 лв. при мин. 6 туристи
 • „Кралска вечеря“ с шоу в Хюе - 59 лв. при мин. 6 туристи
 • вечеря с Апсара традиционно шоу – 59 лв. при мин. 6 туристи.

Полетно разписание:
TK1030 15NOV SOFIST 2135 0005+1
TK 162 16NOV ISTSGN 0305 1700
TK 165 26NOV HANIST 2255 0550+1
TK1027 27NOV ISTSOF 0845 0900

Предвидени хотели:
 • хотел Central Palace Saigon 4* (www.centralpalacesaigon.com) или подобен в Хо Ши Мин/Сайгон, хотел Sandy beach hotel 4* (https://www.sandybeachdanang.com/) в Да Нанг или подобен, хотел Huong Giang 4* (https://www.huonggianghotel.com.vn/) в Хюе или подобен, хотел The Light Hanoi 4* (https://thelighthotelhanoi.com/) в Ханой или подобен, кораб из залива Халонг – Syrena Cruise (https://www.syrenacruises.com/), хотел Tara Angkor 4* (www.taraangkorhotel.com) или подобен в Сим Рип, хотел The Theatre Residence 4* (www.theatreresidence.com) или подобен в Банкок.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:
 • 15 туристи

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • 20 дни преди началната дата

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване (не се налага ваксинация).
 • За издаването на туристическа електронна входна виза за Виетнам: такса - 55 USD. Необходими документи: цветно копие на задграничен паспорт в PDF формат, актуална цветна снимка в PDF формат.
 • За издаването на туристическа електронна входна виза за Тайланд: такса – 75 EUR. Необходими документи: цветно копие на задграничен паспорт в PDF формат, актуална цветна снимка в PDF формат.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит - 2000 лв.
 • доплащане - до 40 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
 • предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.