Оферти
Календар

Празници

 
Нова година 2023 в Лисабон, самолетна екскурзия с обслужване и водач на български език!
Маршрут: София - Лисабон - София
цена от:
837 €
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
Дати: 
г.
Принтирай
Лисабон е един от най-очарователните градове в света,
пропит с многовековна история. Тесните му улички и
великолепни дворци изцяло ще Ви потопят в средните
векове и ще Ви отнемат усещането за време.
Същевременно с това, Лисабон е съвременен мегаполис с
отлично развита инфраструктура и многообразие от
атракции и развлечения. Поради това свое необичайно и
крайно хармонично съчетание, Лисабон се счита за една
от най-популярните столици в света, която ще се хареса
и на любителите на развлечения и на предпочитащите
наситена екскурзионна програма, както и на тези, които
просто желаят да почувстват впечатляващия и незабравим
град Лисабон.
Дата на отпътуване: 30.12.2022

1 ДЕН

30.12.2022 (петък)
Излитане  от летище София, Терминал 1 с директен полет на АК „Уиз Ер” до Лисабон в 16.55. Пристигане на летището в Лисабон в 19.20. и посрещане от фирмата партньор в Португалия, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.
2 ДЕН

31.12.2022 (събота)
Закуска. Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език (включена в цената). Продължителост 4-5 часа.Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите,площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите/отвън/. Връщане към централната градска част за пешеходна разходка, по време на която ще видите:Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града. Свободно време. Нощувка.
 

      • Посрещане на Новата 2023 година ***
(Очаквайте предложенията ни!)

 
 
3 ДЕН

01.01.2023 (неделя)

Честита Нова година! Закуска.Свободен ден. Възможност за самостоятелна пешеходна разходка в квартал Алфама /необходимо е ползване на градски транспорт/. Алфама е най-старият квартал на Лисабон със своя неповторима атмосфера и множество традиционни фадо ресторанти. По време на разходката ще може да  се  изкачите по стръмните улички до панорамните площадки Портас до Сол и Санта Лучия, да минете покрай крепостните стени на замъка Сао Жорже, да се спуснете до Катедралния събор Се – най-старата църква в града и да  видите родното място на Св.Антоний, покровител на семействата и на Лисабон/отвън/. Нощувка.
 
4 ДЕН

02.01.2023 (понеделник)
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Eвора (срещу допълнително заплащане – 60 евро/117лв)
Град Евора е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на историческия център, ограден от двойни крепости стени - Храмът на Диана, аквадукта, църквата Сао Жоао Евангелиста със запазена арабска водна цистерна, готическия катедрален събор, Университета, църквата Св.Франциск, Капелата на Костите, Двореца на Дом Мануел. Свободно време за обяд. Не пропускайте да опитате квалитетните местни вина и вкусната богата кухня на района Алентежу. На връщане в Лисабон: фотопауза на Статуята на Христос с височина от 110 м, подобна на тази в Рио де Жанейро. По желание: изкачване с  асансьор до панорамната площадка на върха на статуята, от която се открива възхитителна гледка към Лисабон от другата страна на реката.Ще преминем и по Моста Вашку де Гама, на второ място по дължина в Европа – 17,2 км.
 
5 ДЕН

03.01.2023 (вторник)
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидуш, Назаре, Баталя и Фатима (срещу допълнително заплащане - 65 евро/127 лв, без входни такси) Продължителност 8-9 часа.
 
Обидуш(~70 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия - малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в. по къщите, китни тесни улички,  пълни с магазинчета, предлагащи да дегустирате вишнев ликьор.
Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, с традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба. Панорамната гледка от терасата на центъра към Атлантическия океан и широката плажна ивица, ще ви остави без дъх.
Баталя(~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир  – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО.Входна такса 6 евро, заплаща се на място
Фатима(~19 км от Баталя)  - световно известен религиозен център за поклонение. Комплексът напомня Ватикана, но в определена степен е дори по-внушителен с огромния площад, на който се изнасят меси, с дългата алея за търсене на изцеление от болните, с хилядите запалени свещи с молба за здраве, с величествената катедрала, посветена на Богородица. Връщане вечерта в хотела. Нощувка.

 

 
6 ДЕН

04.01.2023 (сряда)
Закуска. Свободен ден или по желание: допълнителна екскурзия до Мафра и Дворецът Ажуда(срещу допълнително заплащане - 60 евро/117 лв без входни такси).Продължителност 6-7 часа.Нощувка.
Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в който се намира една от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ  резиденция, базилика и манастир започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги. В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката. Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия  и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на страната. Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. – безплатно. Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона. Връщане в Лисабон и разглеждане на Двореца Ажуда – кралската резиденция в Лисабон до края на монархията през 1910 г. Ще може да видите автентичните апартаменти, кабинети и приемни, както и безценни произведения на изкуството /картини, статуи, музикални инструменти, запазени от периода/.Вход – 5 евро, 2,5 евро пенсионери и студенти, деца до 12 г- - безплатно.
7 ДЕН

05.01.2023 (четвъртък)
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Синтра, Дворецът Пена и Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил (срещу допълнително доплащане - 69 евро/133 лв, задължително доплащане за такса резервация, вход и слушалки в Двореца Пена - 21 евро/41 лв на турист). Продължителност – 8-9 часа.
Културната местност Синтра е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия - град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат. През 1147г. Синтра е завзета от крал Алфонс I и е превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: "Градът е пълен с красоти - природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу... пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция". Разглеждане на Двореца де Пена, построен през 19 в.,чудесен образец на „романтичната” архитектура на Португалия.Свободно време за разходка из очарователната Синтра, за да си купите сувенир в някое от многобройните магазинчета или да изпиете чаша кафе с прословутите местни сладкиши“queijada”(кейжада). Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се е превърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил. Нощувка.

  
8 ДЕН

06.01.2023 (петък)
Закуска. Освобождаване на стаите до 11 ч.Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободно време за шопинг, посещение на музеи или за разглеждане на новата част на града с Парка на нациите/необходимо е ползването на градски транспорт/. Това е районът, построен за изложението Експо 98. Днес паркът е превърнат в място за забавление, изложби и културен живот. Това е най-новият квартал на Лисабон, с интересна архитектура, добре уреден парк с  водни каскади и чудесна гледка към моста  Васко де Гама. Тук е и гара Oriente с най-модерната визия в Лисабон. Тук е Океанариума на Лисабон с 8000 обитатели от 4 океана, както и огромен шопинг център с над 100 магазина и  30 ресторанта с панорамни тераси към река Тежу.17.00.-трансфер до летището за директен полет до София в 19.55. Кацане в София в 01.45. на 7 януари.